Hyvä, paha sponsorointi

Vaaka - Paula Kumpula

Sponsorointi voi olla kaunis ele kantaa yhteinen vastuu ympäröivästä yhteiskunnasta.

Sponsorointia ja hyväntekeväisyyttä on harrastettu kautta aikain. Yleensä niihin suhtaudutaan myönteisesti, joskin toisinaan niiden todellista tarkoitusperää epäillään. Arvellaan niiden olevan vain osa yritysten kilvenkiillotusta, ja sitähän se itse asiassa jossain määrin on.

On selvää, että sponsori haluaa tukikohteensa olevan yleisön silmissä niin sanotusti hygieeninen ja hyväksytty, sillä vastalahjaksi yritys saa osan sponsoroitavan kohteen imagosta. Sponsoroinnilla ja hyväntekeväisyydellä viestitään tahdosta toimia oikein, osallistua yhteisiin talkoisiin, auttaa niitä, jotka apua tarvitsevat.

Onko väärin tukea kohdetta, vaikka se tehtäisiin osittain imagomielessä?

Meidän lapset, naapurin kakarat

Säästöpankeilla on vastuullisuuskonsepti, jossa paikallisilta kerätään ehdotuksia tukea tarvitsevista kohteista. Näistä konkreettisista ehdotuksista säästöpankit sitten valitsevat vuotuiset kohteensa, joita tukevat osalla voittovaroistaan säästöpankkiperinteen mukaisesti.

Tukikohteesta voi äänestää – yllätys, yllätys – kuka tahansa paikkakuntalainen pankkisuhteesta riippumatta. Myöskään äänestystuloksia ei karsita sen perusteella, onko äänestäjä asiakas vai ei. Näin tietysti pitääkin olla, kun julistetaan halusta pitää huolta ympäröivästä yhteiskunnasta, johon kaikki kuulumme. Muutenhan se olisikin vähän niin kuin meidän lapset, naapurin kakarat.

Ryhdikkäässä sponsoroinnissa ja hyväntekeväisyydessä ei mielestäni ole mitään väärää. Se on kaunis tapa kantaa yhteinen vastuu ympäröivästä yhteiskunnastamme.

Äitinä olen hyvin kiitollinen sponsorituesta, joka aikanaan mahdollisti oman lapseni harrastuksen. Kaunis kiitos ja kumarrus siitä vielä näin jälkikäteen, vaikken niitä sponsoreita nimeltä muistakaan.

Paula Kumpula

Kommentoi, ole hyvä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s