Kokemusta rikkaampana

Veera VahanenLähes kaikki työ, mitä täällä tehdään, on sellaista, mikä ei näy ulospäin, eikä ulkopuolinen välttämättä edes osaa ajatella työn laajuutta.

Hei,

Olen Veera ja olen Liedon Säästöpankin yksi reilusta kymmenestä kesähessusta (aka kesätyöntekijästä). Opiskelen tällä hetkellä Turun ammattikorkeakoulussa myyntityötä ja suuntaudun rahoitus- ja vakuutuspalveluihin. Minulle oli siis looginen vaihtoehtoa hakea pankkiin töihin. Nyt on ollut mielenkiintoista oppia tekemään käytännössä sitä, mitä koulussa on tullut opittua.

Lähes kaikki me kesähessut työskentelemme konttoreissa kassapalvelussa tehden myös muita konttorin töitä. Minä puolestani olen päässyt näkemään pankin toimintaa toiselta kantilta, sillä työskentelen middle office -töissä eli pankin palvelukeskuksessa. Olen asiakkaisiin yhteydessä lähinnä puhelimitse tai sähköisesti, mutta kasvotusten en juuri ollenkaan.

Olen päässyt näkemään ja tekemään töitä, joita en edes ajatellut pankissa hoidettavan. Lähes kaikki työ mitä täällä tehdään, on sellaista mikä ei näy ulospäin, eikä ulkopuolinen välttämättä edes osaa ajatella työn laajuutta.

Olen saanut olla mukana muun muassa puhelinprojektissa, jossa koko Liedon Säästöpankkiin vaihdettiin uudet puhelimet sekä puhelinjärjestelmä. Ongelmitta ei siitä tietenkään selvitty, mutta kekseliäisyydellä ja saumattomalla tiimityöllä päästiin täydelliseen lopputulokseen.

Kesätyönä tämä on ihan unelmaduunia. Viikot ollaan töissä ja työt jää töihin, niitä ei oikeastaan voi edes viedä kotiin. Työ on säännöllistä eli illat ja viikonloput ollaan vapaalla. Työympäristö on kannustava ja kaikkea saa tehdä, mihin oma mielenkiinto ja osaaminen riittävät.  Oma esimieheni on ollut ihan supernainen. Hän on siirtänyt omia töitään siksi aikaa, että on saanut meidät kesähessut koulutettua. Aina uuden haasteen tullen häneltä voi kysyä rohkeasti neuvoa, eikä hän oleta että osaisimme ensimmäisellä kerralla kaiken heti täydellisesti. Hän opastaa niin usein kuin vain tarve vaatii.

Palvelukeskuksessa työskentelystä olen saanut varmuutta hoitaa asioita puhelimitse ja soittaminen negatiivisessa asiassakaan ei jännitä enää yhtään niin paljon kuin ensimmäisenä päivänä. Samoin ymmärrän paremmin taustatöiden merkityksen, olin sitten missä töissä tahansa. Usein näkymätön työ on sellaista työtä, josta kaikki muut työt ovat riippuvaisia. Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä kaikkea pääsen vielä tekemään.

Aurinkoisia päiviä toivottaa,

Veera Vahanen

Kommentoi, ole hyvä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s