Hyviä tekoja läpi historian

 

Rahoituslaitoksina pankit ovat päätehtävänsä mukaisesti olleet aina tuossa

Anu Turklin
Anu Turklin

rakennustyössä mukana, mutta Säästöpankeille Suomen rakentaminen ja vastuullisuus tarkoittaa muutakin.

 

Säästöpankilla, Suomen vanhimmalla pankkiryhmällä on yli 190-vuotinen historia, Liedon Säästöpankillakin on toiminnan vuosia takanaan jo reilut 120-vuotta. Säästöpankit ovat olleet mukana rakentamassa Suomea koko sen itsenäisen ajan, enemmänkin. Tuona aikana on ollut ylä- ja alamäkeä. Suomessa ja suomalaisille on ehtinyt tapahtua paljon.

Rahoituslaitoksina pankit ovat päätehtävänsä mukaisesti olleet aina tuossa rakennustyössä mukana, mutta Säästöpankeille Suomen rakentaminen ja vastuullisuus tarkoittaa muutakin. Säästöpankeilla ei ole osakkeenomistajia, joille voittoja kerätään, vaan osa Säästöpankkien voitoista menee vakavaraisuuden ylläpitämiseen, jotta asiakkaamme voivat jatkossakin luottaa meihin, osa voitoista käytetään palveluiden kehittämiseen. Tärkeässä roolissa koko Säästöpankkiryhmän olemassaolon ajan on ollut myös tahtotila ylläpitää ja parantaa paikallista hyvinvointia.

Osa voittovaroista paikallisen hyvinvoinnin tukemiseen

Säästöpankkilakiinkin on kirjattu, että osa pankin voittovaroista käytetään paikallisen hyvinvoinnin tukemiseksi ja näin on toimittukin koko historian ajan. Juuri tällä hetkellä kotisivuillamme on käynnissä Hyviä tekoja –äänestys, jossa keräämme ihmisiltä vinkkejä hyvistä asioista ja toimijoista, jotka kaipaavat tukea toimintaansa. Nuo ehdotukset ovat kaikkien äänestettävissä ja jokainen ääni on merkityksellinen äänestysajan päätyttyä 19.3.2017, kun päätökset myönnettävistä lahjoituksista tehdään.

Ehdotuksia on tullut runsaasti, mutta vielä mahtuu mukaan. Tärkeitä asioita on Suomi pullollaan, emmekä välttämättä tiedä kaikista – on ensiarvoisen tärkeää saada tietoa. Samalla kun käyt katsomassa, että mielessäsi ollut tukikohde on varmasti listoilla, muista myös äänestää, jotta näemme mitkä asiat muidenkin kuin ehdottajansa mielestä kaipaavat toimialueellamme tukea.

Kuten sanottu, on näitä tukia myönnetty jo aikaisemminkin. Lahjoituskohteiden kautta olemme päässeet näkemään ja kuulemaan monia hienoja tarinoita, joista osa viimeisimmistä on koottu Säästöpankin –kotisivuille nähtäväksi. Joskus pienikin raha voi auttaa suuresti, joskus tarvitaan enemmän. Joskus pelkkä asian esiin nostaminen voi auttaa kehittämään sitä. Pidetään yhdessä huolta siitä, että Suomi on hyvä paikka asua ja elää myös meidän jälkeemme.

Kommentoi, ole hyvä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s