Älä huoli ilmaisia lounaita!

Neliö - Satu Saari
Satu Saari

Tässä yhteydessä tarkoitan niitä tyrkkyjä ja uskomattomia tarjouksia, joita juuri sinulle tarjotaan joko internetissä, somessa tai sähköpostissa. Jos joku kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se harvemmin on totta.

Googlen käännöspalvelun avulla, huonolla suomenkielellä kirjoitetut tarjoukset kannattaa jättää kokonaan lukematta ja tarttumatta (syöttiin).

Tilaa nyt

Tässä olisi vitosella tyrkyllä tablettitietokone, todellisuudessa tilaisuuteen tarttunut henkilö sitoutuu jatkuvaan Premium-jäsenyyteen, jonka maksu on vain 49e/kk. Ja mitä kuukausimaksulla saa? Premium-jäsenenä saat 100% lisäpistettä ansaitessasi pisteitä, ja saat myös 50% alennuksen käyttäessäsi pisteitä. What?! Varoaika ilman sidontaa? Pelkkää huijausta, älä mene tähän!

Nettihuijaus voi näyttää myös tietokilpailulta tai arvonnalta

Tilausansat eli nettihuijaukset saatetaan naamioida myös tietokilpailuksi, arvonnaksi tai mielipidekyselyksi. Vastaamalla kyselyyn voit voittaa puhelimen, tietokoneen tai kotiteatterin. Samalla asiakas hyväksyy hyvin piilotetut sopimusehdot, joihin kuuluvat kuukausittaiset toistuvaisveloitukset. Olennaista näissä tilausansoissa on, että voit lunastaa tarjouksen tai palkinnon vain postikuluja vastaan.

Postikulujen veloitusta varten sinulta pyydetään maksukorttisi tiedot, joka yleensä on sivuston ainut tavoite. Sinun on turha odottaa postista palkintoja, sillä niitä ei ole, eikä tule. Sen sijaan maksukortiltasi alkaa kadota outoja tunnistamattomia korttiostoja tai kuukausimaksuja, joita veloitetaan kunnes ymmärrät sulkea korttisi.

Ole varovainen ja mieti vielä toisenkin kerran ennen tietojesi antamista

Harkitse aina mihin korttitietojasi annat ja lue sopimusehdot tarkasti! Sähköpostiin tuntemattomilta tahoilta tulleita tarjouksia, tiedusteluja ja vahvistuksia on syytä myös käsitellä paksuin työrukkasin. Suosittelen tuntemattomien sähköpostien siirtämistä suoraan roskakoriin. Noudata aina erityistä varovaisuutta, jos sinulle tarjotaan vahvistamista tai hyväksymistä verkkopankkitunnuksin sähköpostissa olevan erillisen linkin kautta (esim. hyväksy tästä käyttäjätunnus tai käyttäjätili).

Verkkopankkiin ei pidä kirjautuman minkään sähköpostin linkin kautta. Kirjaudu verkkopankkiisi aina pankin kotisivuilta!

Näillä vinkeillä estät lähes kaikki korttiisi kohdistuvat väärinkäyttöyritykset

  1. Valitse verkkopankissasi maksukorttisi ”verkkokauppaostot sallituksi” vain siksi ajaksi, kun itse teet verkkokauppaostoja. Valinta ei koske korttisi credit-ominaisuutta.
  2. Laita korttisi maantieteellinen kelpoisuus riittävän suppeaksi ja tee lomamatkasi ajaksi määräaikainen muutos käyttöalueeseen matkasuunnitelman mukaiseksi. Maantieteelliset rajaukset eivät koske kortin credit-ominaisuutta.

Hyvää ja turvallista alkavaa syksyä!

Klikkaa itsesi Kaukaa viisas -blogin lukijaksi blogin oikeassa reunassa olevasta Tilaa päivitykset -painikkeesta, niin saat uudet blogipostaukset tuoreeltaan luettavaksesi.

Kommentoi, ole hyvä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s