Vastuullinen kesäduuni Liedon Säästöpankissa

Liedon konttori, Rokka Jaana
Jaana Rokka

Yksi ensimmäisistä kesätyökokemuksistani oli Liedon Säästöpankista. Sain noilta kesiltä arvokasta oppia niin finanssialasta, asiakaspalvelusta kuin työelämästä yleisestikin. Vaikka tiemme erkanivatkin muutaman kesän jälkeen etsiessäni paikkaani työelämässä, tiemme kohtasivat uudelleen työkokemukseni kartuttua – tällä kertaa henkilöstöhallinnon tehtävissä.

Mielessäni kaikki ne ihanat ihmiset, jotka olivat auttaneet minua oppimaan uusia asioita ja ottaneet minut vastaan tasaveroisena työyhteisön jäsenenä, oli helppo päätös hakea takaisin tuohon työyhteisöön.

Kesätyö ei olekaan nuorelle pelkästään tapa ansaita omaa rahaa, vaan se tuo aina arvokasta kokemusta tulevaa työuraa ajatellen. Kesätyöpaikan koko työyhteisö on tärkeässä roolissa, jotta kesätyöntekijä saa kokemuksensa kautta hyvän käsityksen alastamme ja yrityksestämme.

VKD2018_LOGO_TARRA_RGB_pienennetty2.png

Liedon Säästöpankki osallistuu tänä vuonna toista kertaa Vastuullinen kesäduuni –kampanjaan. Kampanjaan osallistuvat yritykset sitoutuvat noudattamaan seuraavia periaatteita:

 1. Hyvä hakijakokemus
  Nuorelle kesätyön hankkiminen on yksi vuoden jännittävimmistä asioista. Vastuullinen kesätyönantaja pitää hakijan ajan tasalla siitä, miten rekrytointiprosessi etenee. Myös hakijoille, joita ei valita tehtävään, ilmoitetaan asiasta asianmukaisesti.
 2. Mielekäs työ
  Kesätyön kautta nuori luo ensimmäiset konkreettiset käsityksensä työelämästä, eri aloista ja ammateista. Mielekäs kesätyö vastaa nuoren taitoja ja on sopivan haasteellista. Työtehtävät, vastuut, valtuudet ja odotukset on määritelty selvästi. Vastuullinen kesätyönantaja jättää nuorelle positiivisen kuvan työelämästä, mikä kannustaa opiskelemaan ja valmistumaan nopeammin työelämään.
 3. Perehdytys ja ohjaaminen
  Perehdyttämiseen ja ohjaamiseen nimetään vastuuhenkilö. Kesätyöläiselle kerrotaan aluksi työpaikan pelisäännöt ja käytöstavat. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla perehdyttämisellä nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy. Palautteen antaminen on tärkeä osa ohjausta.
 4. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus
  Nuorta kohdellaan tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa. Hänet otetaan työyhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi heti alusta alkaen. Nuoren tukeminen on koko työpaikan asia. Kesätyöntekijälle tarjotaan mahdollisuuksien mukaan samanlainen työympäristö ja työvälineet kuin muillekin työntekijöille.
 5. Kohtuullinen palkka
  Kesätyöntekijälle maksetaan työn vaatimusten ja nuoren kokemuksen mukaisesti kohtuullista palkkaa
 6. Kirjallinen työsopimus ja –todistus
  Vastuullinen kesätyönantaja tekee nuoren kanssa aina kirjallisen työsopimuksen. Työsuhteen päättyessä annetaan asianmukainen työtodistus, vaikka nuori ei itse sitä muistaisi pyytää. Työnantaja käy nuoren kanssa palautekeskustelun ja rohkaisee häntä kertomaan mielipiteitään.

Nämä periaatteet näkyvät meillä mm. siinä, että otamme yhteyttä kohtuullisessa ajassa kaikkiin hakijoihin – myös niihin, jotka eivät tule tällä kertaa valituksi. Haluamme panostaa kesätyöntekijöidemme viihtyvyyteen – he työskentelevät tasavertaisina muiden kanssa asiakaspalvelussamme ja tekevät tärkeää työtä sijaistamalla asiakasneuvojiamme.

Hyvä perehdytys on meillä erityisen tärkeää, koska pankkityötä säätelee useat lait ja säännöt. Jokainen kesätyöntekijämme osallistuu kolmen päivän perehdytysjaksolle, jossa osaamisenkehittäjämme opastavat oikeisiin toimintatapoihin. Konttoreissa perehdytys jatkuu nimetyn henkilön opastuksella.

Maksamme kesätyöntekijöillemme finanssialan suositusten mukaista kesätyöpalkkaa. Pidämme itsestään selvänä, että jokaisen kesätyöntekijän kanssa tehdään kirjallinen työsopimus ja ennen allekirjoitusta käymme sen sisällön yhdessä läpi. Kesätöiden päätyttyä annamme pyytämättä kaikille työtodistuksen.

Olemme valinneet tulevalle kesälle 7 kesätyöntekijää, joista osa on jo aloittanut meillä työharjoittelun merkeissä alkuvuodesta. Olen ilolla kuunnellut kuinka hyvää palautetta nämä nuoret ovat saaneet asiakaspalveluasenteestaan ja nopeasta oppimisestaan. Tästä on hyvä katsoa rauhallisin mielin taas tulevaan kesään.

Klikkaa itsesi Kaukaa viisas -blogin lukijaksi blogin oikeassa reunassa olevasta Tilaa päivitykset -painikkeesta, niin saat uudet blogipostaukset tuoreeltaan luettavaksesi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vastuullinen kesäduuni Liedon Säästöpankissa

Kommentoi, ole hyvä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s