Hyviä tekoja Säästöpankin kokoisella sydämellä

Anu Turklin
Anu Turklin

Hyvien tekojen aika on taas käynnistynyt. Kuka tahansa voi ehdottaa kotisivuillamme hyvää työtä tekevää tahoa ja kohteiden saamat äänimäärät tekevät ehdotuksen paikallisille säästöpankkien hallituksille siitä, ketkä tukea tulevat kyseisenä vuonna saamaan. Säästöpankeilla ei ole osakkeenomistajia, joille voittoa kerätään, vaan osa pankin voittovaroista käytetään palvelujen kehittämiseen, osa vakavaraisuuden kasvattamiseen ja osa – juuri näiden hyvien tekojen kautta – paikallisen hyvinvoinnin tukemiseen.

Hyviä tekoja oli minulle yksi viime vuoden koskettavimmista ja mieleenpainuvista työtehtävistä. Äänestysajan päätyttyä sain eteeni kaikki Liedon Säästöpankin toimialueelle tulleet lähes sata ehdotusta ja niiden saamat perustelut ja äänimäärät. Kahlasin kaikki ehdotukset läpi ja soitin joihinkin kohteisiin kysyäkseni lisätietoa.

Menin asiaan syvemmälle kuin mitä olisin osannut odottakaan. Lukiessani ja kuunnellessani ehdotusten takana olevia tarinoita jäin kerta toisensa jälkeen miettimään, miten suurella sydämellä ja pyyteettömästi ihmiset tekevät vapaaehtoistyötä tai auttavat toisia. Vaikka mediassa ovat jatkuvasti esillä ikävät asiat ja vaikkapa se miten huonosti tämän päivän lapset ja nuoret voivat, on vielä paljon ihmisiä, jotka tekevät valtavasti työtä sen eteen, ettei näin olisi. Paremman maailman puolesta. Se kosketti.

Osa hakijoista on suurempia yhdistyksiä tai yhteisöjä ja paremmin suuren yleisön tiedossa. Osa hakijoista on pienempiä ja tuntemattomampia, monelle meistä ”näkymätöntä” työtä tekeviä. Yhteistä näille tahoille on kuitenkin, että ne kaikki tekevät omassa ympäristössään kullanarvoisen tärkeää, korvaamattoman arvokasta työtä.

Tahdomme löytää myös nämä pienemmät, tuntemattomat tahot, sillä taloudellinen tuki voi olla heille ratkaisevan tärkeää.

Hyviin tekoihin kaivataan mukaan myös tasaisen hyvää työtä tekeviä kohteita, jotka helposti jäävät sponsorointien ulkopuolelle, koska ne eivät tee työtään erityisryhmien hyväksi, vaan ”kaikelle kansalle”, jolla asiat ovat periaatteessa hyvin. Silti näissäkin on mukana paljon ihmisiä, joilla voi olla esim. taloudellisia tai henkisiä haasteita elämässään.

Viime vuonna Liedon Säästöpankin toimialueella tukea sai yhteensä 12 kohdetta. Joukossa oli hyvin erilaisia kohteita ympäri toimialuettamme ja tukea saivat lasten ja nuorten hyväksi työskentelevät tahot, senioritoiminta, erityisryhmätoiminta, meripelastus ja partiotoiminta. Joidenkin tarinat saivat ikuisen jäljen sydämeeni koskettavuudellaan.

Nyt on siis aika toimia. Auta meitä auttamaan, löytämään nuo upeat toimijat, jotka kaipaavat yhdistyksensä, seuransa tmv. toimintaansa myös taloudellista apua ja käy antamassa äänesi tietämällesi hyvää työtä tekevälle taholle. Mikäli tuo taho ei löydy vielä äänestyksestä, ilmiannathan heidät ja käyt lisäämässä heidät mukaan äänestykseen. Äänestysaikaa on 15.4. asti. Tuon jälkeen me pääsemme tutustumaan kaikkiin ehdotuksiin ja hallituksemme tekee viime kädessä päätöksen tämän vuoden tuen saajista. Ja jos haluat tutustua minkälaisiin kohteisiin tukia on aikaisempina vuosina myönnetty, pääset lukemaan Hyviä tekoja -tarinoita Säästöpankin kotisivuilta.

Klikkaa itsesi Kaukaa viisas -blogin lukijaksi blogin oikeassa reunassa olevasta Tilaa päivitykset -painikkeesta, niin saat uudet blogipostaukset tuoreeltaan luettavaksesi.

Kommentoi, ole hyvä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s