Aina on oikea aika säästää!

Turku Kauppatori, Kauppila Kristiina
Kristiina Koivusalo

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta säästäminen? Tuttua puuhaa vai hölmöä homma? Ei kiinnosta vai jes, ihan mahtava juttu? Elämme nykypäivänä melkoisessa kaikki mulle heti -yhteiskunnassa, jossa kärsivällisyys harvemmin riittää pohtimaan ja suunnittelemaan tulevaisuutta edes vuoden päähän. Puhumattakaan kymmenestä vuodesta. Mutta eikö olisikin hienoa kirjata ylös muutama haave ja suunnitelma tulevalle ja tämän jälkeen lähteä määrätietoistesti niitä kohti?

On ollut hienoa huomata, että nuorissa on yhä enemmän ja enemmän säästämisen aloittamisesta kiinnostuneita. Ensiasuntoa varten avattava asuntosäästöpalkkiotili on kovassa huudossa, ja yhä enemmän löytyy niitä nuoria, joille rahasto- ja osakesäästäminen ovat tärkeitä asioita.

Mutta kuinka saada kaikki säästämisen piiriin? Tärkein motivaatio säästää lähtee sinusta itsestäsi. Miksi sinä tahdot säästää? Useimmiten vastaukseksi annetaan ihan tavallisia, arkisia asioita; matkustaminen, uusi asunto, uusi auto, varapuskuri pahan päivän varalle, itsensä hemmottelu. Juuri näitä asioita varten on hyvä olla jemmarahasto, josta saa tarvittaessa nopeasti rahaa käyttöön. Mutta entä elämä kymmenien vuosien päästä? Oletko varautunut eläkepäiviä varten, tiedätkö minkä verran sinulle maksetaan eläkettä? Nämä ovat kysymyksiä, joita meidän tulisi esittää jokaiselle vielä työelämässä olevalle asiakkaallemme.

Me Säästöpankissa tahdomme auttaa jokaista säästämään. Tällä hetkellä euribor-korkojen huidellessa negatiivisella tasolla ei tilisäästäminen ole tuottava vaihtoehto. Siksi rahastosäästäminen on oivallinen keino säästää, paitsi niitä lyhyemmän aikavälin tavoitteita varten, myös tulevaisuutta ajatellen. Kurssivaihtelut tuovat hyötyä rahastosäästäjälle; kun kurssit laskevat, saa säästäjä samalla rahalla enemmän rahasto-osuuksia. Voidaan melkein puhua alennusmyynneistä; samalla rahalla enemmän. Pitkäjänteisellä säästämisellä päästään tuntuviin tuottoihin, kun aikoinaan edullisella ostettujen rahasto-osuuksien arvot nousevat nopeammin. Ja vaikka itsestä tuntuisikin, että kurssit ovat nyt korkealla, tasaa pitkän aikavälin säästäminen riskiä. Oikea aika säästämisen aloittamiseen on juuri nyt, eikä markkinoiden heilumisista kannata siis hermostua.

Klikkaa itsesi Kaukaa viisas -blogin lukijaksi blogin oikeassa reunassa olevasta Tilaa päivitykset -painikkeesta, niin saat uudet blogipostaukset tuoreeltaan luettavaksesi.

Kommentoi, ole hyvä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s